Clujenii, în topul celor mai bine plătiți români. Doar în București salariile sunt mai mari

Clujul continuă să se mențină în topul județelor în care se oferă cele mai mari salarii. Angajații din IT și cei din domeniul bancar au cele mai mari venituri.

Salariul mediu net depășește 3.000 de lei în București și Cluj, în timp ce în județul Vrancea este la polul opus cu un venit mediu de sub 2.000 de lei, potrivit unui studiu privind piața muncii realizat de compania de consultanță Syndex.

Conform studiului citat de Mediafax, Bucureștiul se află pe primul loc în țară cu un salariu mediu net lunar de 3.684 de lei. Clujul se află pe locul doi, cu un salariu mediu net de 3.115 lei.

Angajații din IT și din intermedieri financiare și asigurări au în continuare cele mai mari salarii medii, iar în ultimul an s-au înregisrat și creșteri în acetse domenii. Creșteri salariale consistente au fost înregistrate, însă, în sectorul construcții, care se confruntă cu presiuni importante pe piața muncii, și în activitățile de servicii administrative și suport, care cuprinde în mare parte activități de outsourcing.

Salarii mari, respectiv de peste 2.600 de lei, câștigă și cei din Iași – 2.650 de lei, Sibiu – 2.676 de lei, Brașov – 2.680 de lei, Timiș – 2.945 de lei și Ilfov – 2.913 lei.

La polul opus, cu salarii între 2.000 și 2.200 de lei sunt 19 județe: Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Brăila, Buzău, Călărași, Vâlcea, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor sau Sălaj.

Ne poți asculta și aici: