Clujenii nu mai trebuie să prezinte copii xerox la Primărie. Documentele le vor fi scanate pe loc, inclusiv la sediile de cartier

Mai puțină birocrație în relațiile clujenilor cu serviciile Primăriei. Începând de luni, clujenilor nu li se vor mai cere copii după cărțile de identitate sau după alte acte care trebuie prezentate funcționarilor de la ghișeele administrației locale.

60 de scannere performante au fost montate la sediile din centru ale Primăriei și la primăriile de cartier.

„Celebra copie după buletin nu va mai fi cerută de către Primărie, pentru că noi suntem pregătiți ca aceste lucruri să le facem la fața locului și să evităm acea situație neplăcută de a trimite omul peste drum, nu va mai fi cazul de așa ceva… Nici copii după acte de proprietate, după extrase CF, copia pentru libera trecere cum este după talonul de înmatriculare, copii după certificatul de căsătorie, copie după certificatul de naștere, sau, pentru firme, certificatul de înregistrare de la registrul comerțului. Toate aceste cereri vor fi înregistrate fără să îi mai ceri omului să meargă să își facă copie xerox”, a anunțat primarul Emil Boc.

Ținta municipalității este de a deveni o Primărie care nu mai utilizează deloc suportul de hârtie în relația cu cetățeanul.  În prezent, aproximativ 175 de operațiuni pot fi efectuate online de locuitorii din Cluj-Napoca, cum ar fi plata taxelor și impozitelor, a amenzilor, sau eliberarea de documente.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

Ne poți asculta și aici: