Clujenii pot să facă testul pentru depistarea Covid-19 la cerere, contra-cost

Pe lângă sutele de teste zilnice pe care le face pentru persoanele care se încadrează în protocoalele naționale de testare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a inițiat și testarea la cerere, contra-cost. Testul costă 290 de lei.

Măsura a fost introdusă de aproximativ două săptămâni, iar numărul cererilor ar fi până acum relativ mic.

„În situația în care Spitalul Județean a achiziționat echipamente și chituri de testare din resures proprii, sigur că încearcă sa-și recupereze investiția. Nu vorbim aici de algoritmul de testare unde sunt și ei implicați, pe bani publici, și realizează testele pentru cei care intră în acest algoritm. Cifra este una totuși mică, 133 de teste în total până acum, făcute la cerere, comparativ cu 300-400 de teste pe zi în algoritmul de testare”, declarat pentru EBS Radio prefectului Mircea Abrudean.

În acest moment, la Cluj se efectuează aproximativ 900 de teste zilnic, pe protocoalele naționale de testare, cele mai multe chiar la centrul Imogen al Spitalului de Urgență.

Testarea la cerere pentru determinarea infecției cu coronavirus costă de 290 de lei. Potrivit reprezentanților spitalului, testările pot fi eșalonate sau stopate în situația în care
numărul probelor de testare a pacienților depășește capacitatea de testare a laboratorului din cadrul spitalului.

Persoanele care doresc aceste servicii de testare la cerere se pot programa telefonic la Punctul de lucru al Laboratorului de Analize Medicale, situat pe strada V. Babeș, nr. 1, la numarul de telefon 0264-597.852 interior 1479 sau telefon mobil 0741 164 466.
Programările se pot efectua în intervalul orar 7.30-14.00, de luni până vineri, iar recoltările sunt organizate la un interval de 10 minute în zilele de marți și vineri, de la 7.30 la 12.30

De la debutul pandemiei, aproximativ 19.000 de testări au fost efectuate la Cluj.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: