Clujenii sunt obligați să elimine ambrozia de pe terenurile pe care le dețin. Amenzi semnificative pentru cei care nu se conformează

Clujenii sunt îndemnați să contribuie la oprirea răspândirii buruienii Ambrozia. Cei care au astfel de plante pe terenurile pe care le dețin au obligația de a le distruge.

Cele mai bune rezultate se pot obține prin cosirea manuală folosind mănuși de protecție sau prin folosirea echipamentelor mecanice de tuns iarba, în special pe aliniamentele căilor ferate, a drumurilor și pe marginea parcelelor.

Pe parcursul lunii iulie, autoritățile clujene vor efectua controale în întregul județ. În primă fază, proprietarii de terenuri care nu au aplicat măsuri de combatere primesc avertisment. Dacă vor continua să ignore obligațiile care le revin, persoanele fizice riscă sancțiuni cuprinse între 750 și 5.000 lei, iar cele juridice între 5.000 și 20.000 de lei.

Ambrozia este cea mai răspândită dintre speciile de buruieni și produce o cantitate mare de polen. Această plantă poate provoca alergii, care se manifestă frecvent prin strănut, nas înfundat, lăcrimare astm sau prin simptome cutanate, cum ar fi urticaria. În cazuri extreme se poate ajunge la manifestări similare celor din șocul anafilactic. Mai multe informații găsiți aici.

 

Sursa foto: https://www.romedic.ro/

 

Ne poți asculta și aici: