Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Clujul intră în cursa pentru titlul de Capitală europeană a inovării 2020

Clujul țintește titlul de Capitală europeană a inovării – iCapital, obținut în trecut de orașe precum Barcelona, Paris sau Atena.

Premiul constă în 1 milion de euro acordat municipalității câștigătoare, în timp ce și orașul clasat pe locul 2 beneficiază de un premiu de 100.000 de euro.

Comisarul european pentru Invoare, Maryia Gabriel a lansat astăzi la Cluj competiția, câștigată anul trecut de porașul francez Nantes.

Clujul are, la rândul, său mai multe argumente care îi permit să candideze încă din 2020 la obținerea acestui titlu.

„Avem un ecosistem bazat pe inovare, transformarea orașului dintr-unul industrial într-un oraș bazat pe economia cunoașterii și pe economia digitală, avem politici inovative în privința transportului public, a tehnologiilor nepoluante și a participării, precum proecesul de bugetare participativă. Cred că avem bune practici pe care le putem arăta oamenilor și sper să mutăm harta dinspre Vestul spre Estul Europei în ceea ce privește ideea de Capitală europeană a inovării”, a spus primarul Emil Boc.

Pentru a deveni Capitală europeană a inovării un oraș trebuie să demonstreze aplicarea și testarea unor soluții inovative pentru rezolvarea provocărilor cu care se confruntă, de la trafic și poluare, la costul locuirii. Termenul de depunere a candidaturilor orașelor este 23 iunie.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X