Clujul rămâne orașul cu cele mai mari chirii din provincie. Câți bani vor trebui să scoată studenții din buzunare

Cluj-Napoca este, în continuare, oraşul cu cele mai mari chirii, cu excepția Bucureștiului. Iar toamna, în prag de începere a anului universitar, este perioada în care apartamentele devin tot mai căutate.

Tinerii care vin la studii în Cluj-Napoca trebuie să fie pregătiți să scoată din buzunare câteva sute de euro în fiecare lună.

Chiria medie ajunge la peste 400 de euro pentru un apartament cu două camere, iar cele mai mici prețuri se înregistrează la apartamentele din cartierul Mănăștur.

„Să ținem cont că anul acesta au crescut chiriile foarte mult față de anul trecut și în momentul acesta suntem pe o piață în care chiriile sunt stabile. În medie, o garsonieră este între 220 și 250 de euro, un apartament de două camere este 400 de euro pe lună, iar apartamentele de trei camere de la 500 de euro în sus, depinde de condiții și de utilități. Pe cartiere, pot să spun că zona Iulius – Gheorgheni este cea mai scumpă în acest moment, iar pentru un apartament de două camere chiria începe de la 450 de euro. În Mănăștur prețurile sunt între 320 și 400 de euro pe lună”, a declarat pentru EBS Radio agentul imobiliar Gigi Ștefan.

Mai norocoși sunt tinerii care prind un loc la cămin. Universitățile de stat din oraș pun la dispoziția studenților câteva mii de locuri de cazare, insuficiente însă pentru numărul mare de studenți care ajung la Cluj.

Pentru acestea, prețurile diferă în funcție de confort și pornesc de la doar 100 de lei pe lună.

O alternativă sunt și căminele private din oraș, însă și acolo prețurile sunt piperate și pot ajunge și la 150 de euro pe lună.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: