Clujul se apropie de o rată de incidență a cazurilor de COVID care poate aduce noi restricții

Barurile și cafenelele clujene, precum și sălile de jocuri își vor închide din nou spațiile din interior dacă rata incidenței de COVID – 19 ajunge la 1,5 la mie, a spus, la EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

La Cluj-Napoca, rata incidenței cazurilor de COVID-19 este acum de 1,43, față de 1,33 în urmă cu doar două zile. Ajungerea la 1,5 – adică 150 de cazuri la suta de mii de locuitori, fără luarea în calcul a focarelor, înseamnă adoptarea acestor măsuri restrictive. Prefectul a precizat că în măsura în care autoritățile locale au competența să o facă, va fi luată în considerare și interzicerea anumitor evenimente în aer liber.

În privința cinematografelor și a teatrelor, prefectul a precizat că acestea funcționează deja la o capacitate foarte redusă, deci va avea loc o analiză a oportunității închiderii lor.

Situația de la Dej

Decizia de închiderea a interioarelor restaurantelor și sălilor de jocuri a fost luată deja la Dej, unde rata incidenței de infectare este de peste 1,5 la mia de locuitori. De miercuri, la Dej a fost introdusă și obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice deschise.

În restul județului, aceasta obligativitate există deocamdată doar  pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor. Ea este valabilă pentru toate persoanele, nu doar pentru elevi, profesori sau părinți.

 

Foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: