Clujul va dezvolta proiecte în comun cu unul dintre orașele importante din Germania

Clujul va semna un Memorandum de colaborarea cu orașul Dortmund, din regiunea Nord Vestfalia, care are o populație de peste 580.000 de locuitori.

Reprezentanții Primăriei clujene și cei ai municipalității germane au stabilit recent, la cel mai mare târg pentru investitori din Europa, organizat la Munchen, semnarea unui Memorandum.

Sunt mai multe domenii în care cele două orașe vor dezvolta proiecte.

„Am avut discuții cu primarul din Dortmund, am avut cu dânsul și mai multe contacte, iar el a și vizitat Clujul recent. Am stabilit să continuăm cooperarea, să semnăm un Memornadum pentru a coopera pe anumite teme de interes comun, de la mobilitate, la schimbări climatice și la o politică de locuire care să fie abordabilă de către toate categoriile sociale. Am discutat inclusiv de parteneriate și de a aborda proiecte comune la nivel european, urmând să concretizăm printr-un acord semnat această cooperare”, a declarat pentru EBS Radio directorul de dezvoltare al Primăriei clujene, Ovidiu Cîmpean.

Un alt oraș din Germania, Köln, este unul dintre municipiile cu care Clujul are una din cele mai vechi rețele de înfrățire. De asemenea, Cluj-Napoca face parte din mai multe rețele de orașe europene și are colaborări constante cu municipalități din Europa, sau chiar din SUA.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: