Clujul va fi capitală europeană a atletismului în 2021

Clujul va găzdui, în premieră națională, Campionatul European de Atletism pe echipe.

Programată inițial pentru vara acestui an, la Paris, dar anulată din cauza pandemiei de coronavirus, această întrecere sportivă majoră se va desfășura în 19 și 20 iunie 2021, pe Cluj Arena.

„Alegerea noastră drept gazdă a acestei prime competiții europene de pistă pe care România o găzduiește a fost determinată de renumele pe care Clujul l-a câștigat în ultimii ani în ceea ce privește organizarea în condiții ideale a competițiilor de atletism și, în general, a unor evenimente de mare anvergură. Un rol extrem de important în luarea acestei decizii l-au avut condițiile foarte bune oferite de Cluj Arena atleților dar și feedback-ul pozitiv pe care l-au oferit constant sportivii care au evoluat pe această arenă ultra-modernă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Doar în acest an, arena a găzduit nu mai puțin de trei competiții de atletism: Campionatele Balcanice pentru seniori în aer liber, Campionatele Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaş Soter” și Campionatul național de seniori și tineret.

 

Ne poți asculta și aici: