Clujul va găzdui meciuri de la EURO 2023

Stadioanele Cluj Arena și „Doctor Constantin Rădulescu” vor găzdui meciurile dintr-o grupă de la Campionatul European de fotbal din 2023, rezervat jucătorilor sub 21 de ani.

România a obținut, astăzi, organizarea turneului final, alături de Georgia, potrivit deciziei UEFA. Competiția, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, se va desfășura, în România, în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare urmând a fi gazda unei grupe. Stadioanele din Capitală sunt Arena Națională și Stadionul Steaua.

“Găzduirea Campionatului European din 2023 înseamnă un mare succes pentru România și implicit oportunitatea de a ne dezvolta și mai mult baza de selecție pentru fotbalul românesc, dar și posibilitatea de a contribui decisiv la creșterea numărului de jucători implicați în fotbal, precum și a investițiilor din partea cluburilor în propriile echipe de copii și juniori. România a primit onoarea și responsabilitatea de a găzdui EURO 2020, de a organiza tragerea la sorți pentru acest Campionat European, apoi întreg turneul EURO pentru U19 de anul viitor. În același timp, Georgia a ratat finala Europa League de anul viitor și șansa EURO 2020. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, este clar că și alte țări merită să capete această experiență și vizibilitate europeană. Totodată, UEFA a apreciat în repetate rânduri capacitatea de organizare a echipei FRF, avem o echipă de profesioniști care lucrează excelent cu colegii din UEFA Events, ceea ce m-a determinat permanent să fiu încrezător în șansele țării noastre“, a declarat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Meciul de deschidere va avea loc în țara noastră, iar finala EURO 2023 se va disputa în Georgia. România devine, astfel, singura țară europeană gazdă la două turnee finale U21, după cel din 1998. De asemenea, prin organizarea Campionatului European de tineret din 2023, România va fi prezentă la al treilea turneu final consecutiv.

“Această calificare obținută prin organizarea turneului final face să avem trei generații consecutive de jucători care participă la un turneu final de U21. E o chestiune doar de timp ca acești jucători tineri să crească și să se impună la cluburi mari și apoi la prima reprezentativă”, a mai spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

 

 

Ne poți asculta și aici: