Com’ON Cluj-Napoca! 70 de inițiative de dezvoltare urbană sunt propuse de tineri

Tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani au propus anul acesta idei pentru dezvoltarea Clujului, iar acestea pot fi votate până în 20 septembrie.

70 de inițiative pentru dezvoltarea comunității clujene au fost înscrise în perioada 11 iulie – 24 august 2020 de către 45 de grupuri formate din 191 de tineri. Media de vârstă a celor care și-au înscris ideile la Com’ON Cluj-Napoca ‘20 este de 22 ani.

Tinerii au propus 30 inițiative pe teme de sănătate, 54 despre învățare, 28 au abordat subiecte despre participare și 24 au propus inițiative pe teme de activare a mediului. În urma verificării tehnice, 70 de inițiative au intrat în etapa de vot.

Toți cei ce locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca pot vota online ideile preferate aici.

O persoană poate vota cel mult 10 inițiative și odată acordat, votul nu mai poate fi retras.

„Știm deja că tinerii clujeni sunt creativi și că nu ratează ocazii să ne reamintească constant acest lucru. Anul acesta avem aproape 200 de tineri cu idei faine, crețe, istețe pentru a dezvolta ecosistemul comunitar din Cluj. Acum e rândul nostru să participăm, al celor ce locuim, lucrăm sau studiem în oraș – e timpul să votăm ideile tinerilor! Com’ON!”, a spus András Farkas, directorul strategic al Grupului PONT, asociația care implementează proiectul Com’ON Cluj-Napoca.

În urma votului online, primele minimum 45 de inițiative în ordinea numărului de voturi vor fi sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Vor fi acordați maximum 3.500 de lei pentru o inițiativă, iar acesea vor fi puse în practică în perioada 23 septembrie – 15 noiembrie 2020.

 

Ne poți asculta și aici: