La specializarea radiologie și imagistică, cea mai căutată de tineri, prima medie pentru locurile bugetate a fost 10, iar ultima 9,40.
Note mari au fost și la asistență medicală, tehnică dentară sau nutriție, unde ultima medie de admitere la buget a fost peste 9. Și pentru cei ce vor să devină medici concurența a fost mare: 916 persoane au concurat pentru cele 318 locuri. Prima medie a fost 9,82, iar ultima 7,86.
La polul opus este Farmacia, unde pentru cele 79 de locuri s-au înscris doar 53 de candidați. Iar ultima medie de admitere a fost 5,22. În total, la UMF Cluj pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă au concurat aproape 1.800 de candidați, cu 150 mai mulți decât cei înscrişi la concursul de anul trecut.
Pentru a se respecta măsurile de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus, probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, la Sala Sporturilor “Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș. Și anul acesta, examenul de admitere la UMF ”Iuliu Hațieganu” a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă și a durat 2 ore.
”Organizarea și derularea examenului de admitere au constituit o provocare atât pentru noi, ca organizatori, cât și pentru candidați. Condițiile extraordinare pe care le-am creat, pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță i-au ajutat pe candidați să se simtă confortabil și să se concentreze la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat cu punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfășurarea celui mai mare concurs din istoria universității”, a declarat rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.
Sursa foto: https://www.facebook.com/umfiuliuhatieganuclujnapoca/