Concursul de soluții pentru parcul din cartierul Bună Ziua va fi lansat în acest an

Concursul de soluții pentru realizarea parcului de peste 7 hectare din cartierul Bună Ziua va fi lansat până la finalul anului.

Tema de proiectare va fi realizată în următoarele luni de către Primăria clujeană, împreună cu specialiștii Ordinului Arhitecților.

Parcul va fi realizat de-a lungul pârâului Becaș, pe o lungime de peste un kilometru.

După stabilirea soluției câștigătoare a concursului de soluții va fi realizată și exproprierea terenurilor, a adăugat edilul.

„Discutăm de fâșia de teren care are o lățime între 250 și 50 de metri. Practic, discutăm de o parte de 1,2 kilometri, iar dacă se amenajează ambele laturi ale râului atunci discutăm de 2,4 kilometri de piste de biciclete, piste de role, locuri de plimbat cățeii, deci practic va fi un loc care să mulțumească pe toți cei care locuiesc în cartierul Bună Ziua”, spune viceprimarul Dan Tarcea.

Pentru un alt nou parc aflat în pregătire la Cluj, cel din cartierul Zorilor, cu o suprafață de aproximativ un hectar, în trei luni vor fi realizate studiul de fezabilitate și Planul Urbanistic Zonal, fiind desemnată deja firma care realizează documentația.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: