Consiliul Județean poate începe construirea noului Spital Pediatric Monobloc

Consiliul Județean Cluj primește în proprietate terenul pe care va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc. Camera Deputaților a adoptat astăzi legea în acest sens.

Terenul pe care se va ridica Spitalul Pediatric Monobloc are 12 hectare și se află în zona Borhanci din Cluj-Napoca, la intersecția cu viitoarea centură metropolitană. Acesta era administrat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Noul spital va fi regional și va avea o capacitate de cel puțin 600 de paturi.

Lucrările la noua unitate sanitară, care va avea și heliport, ar putea începe în a doua parte a anului viitor. Valoarea investiției, cu dotări complete, este estimată la 50 de milioane de euro, din fonduri europene.

La începutul lunii, Consiliul Județean a lansat procedurile pentru contractarea unui consultant, alături de care să organizeze un concurs internațional de soluții pentru realizarea spitalului pediatric monobloc din Cluj. Autoritățile așteptau atunci votul din Camera Deputaților pentru ca investiția să poată începe.

Unitatea va grupa într-un singur loc toate secțiile și compartimentele Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, care funcționează în prezent în 14 clădiri din oraș și care ar urma să fie transferate în patrimoniul USAMV.

La Spitalul de Copii din Cluj-Napoca sunt tratați anual aproximativ 70.000 de pacienți.

Ne poți asculta și aici: