Consultații și analize medicale gratuite, în comuna Vad, în cadrul proiectului “Sănătate și siguranță în Clujul rural”

Consultații gratuite în zona rurală din Cluj. O nouă ediție a proiectului “Sănătate și siguranță în Clujul rural” va debuta, sâmbătă, în comuna Vad.

 

La Școala Gimnazială Vad, cu sprijinul Asociației Medical International Rescue, se vor efectua recoltări de sânge în vederea efectuării de analize medicale de bază pentru toate categoriile de vârstă. Prefectul Clujului, Irina Munteanu va fi prezentă și ea la școala din sat.

Începând de luni, 21 noiembrie, partenerii implicați în proiect vor fi prezenți la Școala Gimnazială Vad, pentru a se întâlni și pentru a-i consilia pe preșcolari, școlari, cadre didactice și părinți. Temele abordate, pe grupe de vârstă, sunt următoarele: educație pentru sănătate, igiena dentară și personală, alimentație sănătoasă, prim ajutor, siguranța circulației, prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane, potrivit Prefecturii Cluj.

Pe 26 noiembrie la Școala Gimnazială Vad vor avea loc consultații medicale de specialitate pe următoarele domenii:

orar 09-18 – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, Asociația Medical International Rescue și Ofta Medical Clinic: interne, reumatologie, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, neurologie, urologie și oftalmologie;

orar 09-18 – Consiliere medicală specializată pentru părinți, adulți, persoane de vârsta a III-a.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”:

orar 09-18 – Consultații de specialitate – oncologice (mamografii – 50-69 ani, HPV – 30-64 ani și Babeș-Papanicolau – 25-29 ani).

Mulțumim tuturor partenerilor pentru deschiderea, eforturile, cât și susținerea de care au dat dovadă sponsorii implicați în proiect, cât și domnului primar David Prunean și conducerii Școlii Gimnaziale Vad, Domnului Director Mircea Boian, pentru organizare și pentru mediatizarea în rândul cetățenilor, astfel încât această acțiune să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Ne poți asculta și aici: