Contractul pentru proiectarea și execuția unui nou lot al Autostrăzii Transilvania a fost semnat marți

Contractul vizează un tronson de 31 de kilometri, pe traseul Nădășelu – Mihăiești – Zimbor. Valoarea investiției este la aproape 1,4 miliarde de lei.

(Captură Google Maps)

Gabriel Budescu, coordonatorul Direcției tehnice din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a declarat la Cluj că perioada de implementare a contractului este de 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Garanția va fi de 5 ani. „Implementarea acestor subsecțiuni presupune și un volum însemnat de lucrări. Aici mă refer la cei peste 7 milioane metri cubi de săpătură, peste 2 milioane metri cubi de umpluturi, peste 280 de mii de tone de mixtură și peste 28 de poduri, pasaje și viaducte”, a spus reprezentantul CNAIR.

În ultimul an au fost dați în folosință 25 de kilometri ai autostrăzii Transilvania și au fost semnate contracte de proiectare și execuție pentru alți 110 kilometri. Potrivit lui Gabriel Budescu, 97 de kilometri sunt recepționați, reprezentând 37% din traseu, 109 kilometri sunt în execuție, reprezentând 40% din traseu, iar ultimii 67 de kilometri (25% din traseul obiectivului) sunt în procedură de atribuire. Pentru aceștia, ofertele vor fi depuse până la finele anului.

Autostrada Transilvania va avea o lungime de 274 de kilometri.

 

Ne poți asculta și aici: