COVID-19 I Rata de externări de la Cluj, cu 10 procente peste media națională

Rata de externare a pacienților COVID-19 la Cluj, mult peste media națională! Aproape 40% dintre cele 348 de persoane tratate de această afecțiune la Cluj au fost declarate vindecate și externate, mai exact 134 de persoane.

La nivel național, dintr-un total de peste 11.330 de pacienți, procentul pacienților vindecați și externați este de 28%, mai exact 3.141 persoane.

În acest moment, în spitalele clujene dedicate COVID-19 sunt internați 205 pacienți, dintre care 165 din județ. Pregătirea profesională a medicilor, dar și dotările superioare celor din alte județe au contribuit până acum la rata externărilor la Cluj, crede prefectul Mircea Abrudean:

„Se stă cam 14 zile, din ce am văzut pe situația spitalelor, cam asta este durata medie, 14-16 zile, internare și vindecare a pacienților. Până la urmă nu e o regulă generală, depinde de mulți factori, de organism, nu putem stabili o regulă pentru toți pacienții. E important că la noi în momentul de față la Terapie intensivă avem 12 pacienți, din care 6 sunt din județul Cluj, deci un număr mic de cazuri mai grave”, a declarat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

Practic, bilanțul pacienților tratați de COVID-19 la Cluj arată în felul următor: 134 de persoane vindecate și externate (dintre care 87 din județul Cluj), 205 pacienți internați (165 din județ), dintre care 12 la ATI. S-au înregistrat și 10 decese. În total, numărul pacienților tratați ajunge astfel la 348.

Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt tratați la Cluj în patru spitale: Boli Infecțioase, Boli Pulmonare (foto), Medicală 1 și Recuperare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: