Covid-19 | Numărul clujenilor internați este de aproape trei ori mai mic decât acum 3 săptămâni

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus depistate zilnic la Cluj a scăzut semnificativ. Totodată valul mare de externări a făcut ca numărul celor internați în spital în prezent să scadă semnificativ.

În ultimele aproximativ două săptămâni, s-au înregistrat în medie, zilnic, sub 10 cazuri noi și au fost chiar mai multe zile fără niciun nou caz. Asta în condițiile în care se efectuează în continuare peste 700 de teste zilnic, atât în rândul persoanelor care se încadrează în algoritmii naționali de testare, cât și în rândul cadrelor medicale și al personalului și pacienților din centrele de vârstnici. Numărul clujenilor internați în cele patru spitale Covid a scăzut simțitor.

„În momentul acesta suntem la 86 de cazuri pozitive internate (persoane din județul Cluj, n.red.), în spitale, față de un maxim de 223 de persoane (din județ n.red.), cât am avut în data de 4 mai. Măsurile de relaxare vor putea fi analizate și efectele lor se vor putea vedea concret în jurul datei de 1 iunie. Sperăm ca lucrurile să evolueze tot așa și să nu mai avem deloc cazuri internate”, a spus pentru EBS Radio prefectul Mircea Abrudean.

Numărul celor internați din județ, mult sub cel al externărilor

Numărul pacienților din județul Cluj declarați vindecați și externați a ajuns la peste 340, deci de 4 ori mai mare decât cel al pacienților din județ internați. Trebuie menționat că au fost consemnate însă și 14 decese, cel mai recent chiar astăzi, fiind vorba de un bărbat de 94 de ani, cu comorbidități.

În privința tuturor paciențilorbolnavi de Covid-19 tratați la Cluj, cumulând și persoanele din alte județe, numărul celor internați este de 113, în timp ce numărul celor externați depășește 430. Și aici este vorba de un număr de trei ori mai mare. Numărul deceselor în rândul pacienților tratați la Cluj este de 24.

Pacienții cu Covid-19 sunt tratați la Cluj-Napoca în patru spitale, cel de Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie, Medicală 1 și Recuperare.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: