UPDATE Covid-19 | Aproape 100 de pacienți sunt internați la Cluj. 62 dintre ei sunt clujeni

UPDATE Aproape 100 pacienți diagnosticați cu Covid-19 sunt internați în prezent la Cluj-Napoca. Vineri au fost externate încă 5 persoane.

UPDATE 15.30

Cinci persoane au fost externate în cursul zilei de vineri. Numărul celor internați este de 96. De la începtul pandemiei, 16 persoane au fost vindecate la Cluj, dintre care 9 din județ.

 

Pacienții primesc îngrijiri medicale la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul de Pneumoftiziologie. Dintre cele peste 100 de persoane internate la Cluj,  62 sunt din județ, iar celelalte provin din alte județe din zonă.

De la începutul pandemiei de coronavirus la Cluj au fost tratate peste 110 persoane cu Covid-19, 11 dintre ele fiind declarate vindecate. Primul pacient a fost internat la Cluj, la Spitalul de Boli infecțioase, în 28 februarie. Este vorba de un bărbat din Maramureș, declarat vindecat între timp și externat.

În prezent, în județul Cluj sunt 547 persoane sunt în carantină și 4.521 în autoizolare la domiciliu.

Amenzi de aproape 300.000 de lei

În 2 aprilie, peste 870 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat pentru respectarea măsurilor impuse de contextul stării de urgență în județ, potrivit unei informări transmise de Prefectura Cluj.

Au fost făcute peste 770 de verfificări pentru respectarea regimului carantinării și al izolării la domiciliu, fiind controlate peste 460 de locații de carantină sau izolare.

De asemenea, au fost controlate 120 de firme din domeniile a căror activitate a fost restricționată prin Ordonanțele Militare emise până acum. Dacă în acest domeniu nu s-au constat nereguli, în schimb au fost acordate 872 de amenzi, în special pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare. Valoarea amenzilor a urcat la 292.200 de lei.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: