Covid-19 | Triaj epidemiologic pentru toți copiii. Un cort a fost amplasat la UPU, pe strada Moților

Toți copiii cu semne de boală acută vor fi evaluați în perioada următoare doar la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul spitalului de pe strada Moților.

Părinții cu copii bolnavi au acces din strada Moților nr 68. și strada Cardinal Iuliu Hossu nr. 55-57.

Preluarea pacienților se va face inițial în cortul care a fost amplasat în fața UPU, unde va fi efectuat triajul epidemiologic, potrivit reprezentanților instituției medicale.

De asemenea, copiii cu boli cronice aflați în evidența spitalului de urgență se pot prezenta direct la Clinicile de Pediatrie 2 și 3, dacă apar semne noi ale afecțiunii de bază sau starea generală se deteriorează, dacă este necesară monitorizarea tratamenului ori eliberarea rețetelor pentru tratamente speciale.

Reprezentanții spitalului precizează că cele mai multe dintre bolile acute la copil sunt infecții ușoare și pot fi tratate la domiciliu. Părinții sunt sfătuiți să apeleze serviciile telefonice gratuite Alopedi-0364 917 și Peditel -1791 dacă au nevoie de recomandări specializate.

Țineți legătura cu medicul de familie, acesta vă poate ajuta cu sfaturi privind tratamentul copilului respectiv momentul în care trebuie să vă prezentați la spital.
Când trebuie să mergeți cu copilul la spital

Medicii îi sfătuiesc pe părinți să se prezinde de urgență la medic doar în cazul în care copilul are o stare generală alterată, este somnolent, are mișcări necontrolate ale mâinilor și picioarelor, pielea este palid-cenușie, copilul respiră frecvent și cu dificultate, nu urinează mai mult de 8 ore, bea mai puțin de jumătate din cantitatea obișnuită de lichide, are febră care durează de mai mult de 5 zile sau febră de 38˚C și peste, în cazul copilului mai mic de 3 luni, respectiv 39˚C și peste în cazul copilului cu vârsta 3-6 luni. Aceștia mai spus că doar febra mai mare nu este un semn de alarmă pentru copilul mai mare de 6 luni.

Sursa foto: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: