AUDIO | Cum au simțit pandemia copiii de 10 ai Clujului

Cei peste 80 de tineri clujeni care au obținut nota 10 la Bacalaureat, respectiv la Evaluarea Națională au fost premiați, vineri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

(Premierea elevilor „de 10″ ai Clujului, Inspectoratul Școlar Județean, 25 septembrie 2020. Foto: EBS Radio)

 

Muncă, pregătiri suplimentare, atenție, dar și șansă. Acestea sunt câteva dintre lucrurile care i-au ajutat pe tinerii de nota 10 ai Clujului să obțină nota maximă la examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională din acest an.

16 elevi din județ au obținut nota 10 la Bacalureat, în timp ce 67 de elevi au luat 10 la Evaluarea Națională. Deși nu a fost o perioadă ușoară, mulți dintre aceștia spun că pandemia le-a oferit totuși timpul necesar pentru a se concentra asupra materiilor necesare.

„Dacă nu ar fi fost pandemia, n-aș fi luat 10″

Maria a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, cu nota 10 la Bacalaureat și spune că nu ar fi reușit să obțină acest rezultat dacă nu era pandemia. După ce a trecut teama și a reușit să se concentreze, a constat că are de fapt timp de învățat. Maria se pregătește acum de începutul Facultății, la Litere, și spune că nu s-a gândit să plece din țară mai ales în condițiile în care Clujul oferă suficiente variante de învățământ superior de calitate:

Andreea de la Liceul Teroretic „Petru Maior” din Gherla menționează, la rândul ei, avantajul de a se fi putut concentra pe materia necesară examenelor. Din toamnă, începe studiile la Universitatea de Medicină „Iuliu Hațieganu”, pe care a ales-o cu încrederea că îi va oferi perspective bune pentru viitor:

Pentru elevii de clasa a VIII-a, răsplătiți cu 10 la Evaluarea Națională, examenul nu a fost foarte greu, dar să reușești să te concentrezi pentru învățat, acasă, ca în vacanță, a fost puțin mai dificil:

Notele maxime obținute de elevii clujeni au avut un aport esențial în media mare obținută de județul Cluj, atât la BAC cât și la evaluarea națională, spune inspectorul școlar general Marinela Marc. „Date fiind condițiile, rezultatele sunt cu atât mai meritorii, mai ales la clasa a VIII-a, 67 de medii de 10 la nivelul județului este o performanță deosebită”, a spus șefa ISJ Cluj.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: