Cum se circulă pe Calea Florești, unde a devenit funcțională banda dedicată transportului în comun

Banda dedicată mijloacelor de transport în comun de pe Calea Florești are 760 de metri și a fost trasată între breteaua de coborâre de pe strada Bucium și strada Taberei.

Potrivit reprezentanților Primăriei, la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, de acum, o bandă este destinată pentru transportul în comun, iar pentru traficul general sunt asigurate două benzi carosabile.

Ieșirea din oraș spre Florești se realizează, de asemenea, pe două benzi carosabile. Staționarea vehiculelor este permisă doar paralel cu bordura, pe ambele laturi ale străzii.

De asemenea, a fost revizuită instalația de semaforizare de la intersecția dintre Calea Florești și strada Taberei. Astfel, a fost amplasat un corp de semafor pentru BUS, respectiv a fost modificat ciclului de semaforizare pentru prioritizarea transportului în comun.

De asemenea, pe Calea Mănăștur, imediat după trecerea de pietoni semaforizată după intersecția cu strada Câmpului și strada Govora, banda 1 este alocată pentru BUS.

Și la intersecția semaforizată Calea Mănăștur -strada Tarnița – strada Govora a fost amplasat un corp de semafor pentru BUS.

Măsura implementării acestei noi benzi dedicate transportului în comun a fost luată în Comisia de Circulație din data de 19 octombrie 2019.

 

Ne poți asculta și aici: