Cum se vor desfășura cursurile la Cluj. Elevii vor merge la școală acolo unde spațiile vor permite păstrarea distanței fizice

Elevii de la jumătate din școlile din județul Cluj ar urma să meargă la școală din toamnă. E vorba de unități de învățământ are dispun de spații generoase sau un număr mic de elevi.

Majoritatea acestor unități sunt în mediul rural, dar sunt și școli din mediul urban, unde spațiile mai mari permit distanțarea fizică.

„Fiecare școală și-a analizat spațiile. Sunt unități de învățământ care au spații generoase, în special cele tehnice. Dacă ar fi să începem mâine, cei care vor veni zi de zi la școală sunt elevi de la 101 școli, majoritatea din mediul rural, care au efective mici de elevi, dar sunt și școli din mediul rural”, a spus inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc.

În alte peste 100 de școli din județ, cursurile se vor desfășura în sistem hibrid: orele la clasă vor alterna cu cele în format online. Excepție se va face în cazul elevilor din clasele primare și a celor din ani terminali, care vor merge zi de zi la școală.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: