Cum se vor transforma cartierul Gheorgheni și Piața Cipariu în următorii ani

Zona adiacentă bulevardului Nicolae Titulescu va fi transformată, iar în Piața Cipariu va fi amenajat un parking subteran. Asta prevăd Planurile Urbanistice Zonale de regenerare urbană a cartierului, publicate deja de Primăria clujeană.

Principalele intervenții prevăzute în Planul Urbanistic Zonal de regenerare urbană din zona bulevardului Titulescu vizează spațiile pietonale de la intersecția principalei artere a cartierului cu străzile Andrei Mureșanu, respectiv Septimiu Albini și Liviu Rebreanu. Zonele respective vor fi dotate cu mobilier urban, bănci și alte facilități de relaxare, dar vor fi realizate și amenajări peisagistice.

Introducerea benzii dedicate de transport public și pe sensul de mers înspre Interservisan și prelungirea liniei 24 se numără și ea printre obiective. De asemenea planurile municipalității includ amenajarea a nu mai puțin de 18 parcări colective, dintre care patru parkinguri etajate.

Un proiect distinct este cel al amenajării unui parking subteran în Piața Cipariu, sub actuala parcare cu barieră. Aceasta dispune acum de aproximativ 100 de locuri și ar urma să fie desființată. Pe locul respectiv va fi amenajată o piațetă care va permite accesul la catedrala greco-catolică aflată în construcție. Parcarea subterană va avea trei nivele cu peste 260 de locuri.

Clujenii pot trimite observații cu privire la cele două proiecte în perioada următoare. Forma finală a acestora ar urma să fie aprobată în Consiliul Local.