Cum va fi îmbunătățit accesul locuitorilor din Bună Ziua și Borhanci spre Gheorgheni

Accesul din zonele Bună Ziua și Borhanci spre cartierul Gheorgheni ar urma să fie mai ușor prin lărgirea străzii Borhanciului, dar și a porțiunii de la capătul străzii Brâncuși. Acestea ar urma să fie continuate cu lărgirea străzii Fagului, potrivit autorităților.

Strada Fagului, care leagă cartierul Gheorgheni de strada și cartierul Bună Ziua
Strada Fagului, care leagă cartierul Gheorgheni de strada și cartierul Bună Ziua

 

Intersecția străzii Constantin Brâncuși cu alte trei străzi (Borhanciului, Romul Ladea și Fagului) de la capătul cartierului Gheorgheni se va reorganiza complet în următorii ani. Autoritățile plănuiesc lărgirea străzii Fagului, care face legătura cartierului cu strada Bună Ziua, lărgită și modernizată recent.

Proiectul va fi conectat cu cel de lărgire a străzii Borhanciului, pentru care Primăria a finalizat preluarea a peste un hectar de teren de la Universitatea de Medicină Veterinară și care va permite accesul la centura metropolitană. Pentru aceasta sunt necesare lucrări și pe strada Constantin Brâncuși:

„ Se lucrează împreună cu proiectul de la centura metropolitană, la studiul de fezabilitate prin care se vor face și exproprierile de pe strada Constantin Brâncuși, până la prima intersecție, cu strada Lăcrămioarelor, urmând să fie sincronizat și cu strada Fagului. Să vedem în ce măsură putem să lărgim și strada Fagului, astfel încât să fie continuare de la strada Bună Ziua până la intersecția cu Romul Ladea, Borhanciului și Constantin Brâncuși. Studiem toate variantele posibile, să putem să avem și piste de biciclete integrate, care să meargă de pe Bună Ziua să se conecteze cu cele din cartierul Gheorgheni. Dacă vrei să mergi din Bună Ziua până la mall, de exemplu, să poți să mergi pe pistele de biciclete”, a spus pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Capătul dinspre cartierul Gheorgheni al străzii Fagului a fost recent asfaltat, din cauza deteriorării avansate a carosabilului.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: