Cupa Mondială: „Ceasornicarii” elvețieni îmblânzesc „leii africani” prin golul unui fotbalist născut în Camerun

Primul meci al Grupei G la Cupa Mondială, dintre Elveția și Camerun, s-a încheiat cu victoria la limită a naționalei „Țării Cantoanelor”, pentru care a marcat Breel Embolo, jucător naturalizat elvețian, născut în Camerun, care a ales să nu se bucure pentru reușita sa.

Camerunezii au fost primii care au amenințat periculos poarta adversă (min. 10), Yann Sommer fiind nevoit să intervină pentru a respinge șutul lui Bryan Mbeumo din interiorul careului. Ekambi, pe fază, a reluat puternic mingea respinsă în față, însă peste poartă.

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, niciuna din echipe nereușind să își procure ocazii importante.

Imediat după reluare, Breel Embolo, jucător născut în Camerun, dar care acum reprezintă Elveția, a deschis scorul pentru naționala „Țării Cantoanelor”. El a înscris din fața porții, în minutul 48, din pasa lui Xherdan Shaqiri, alegând apoi să nu celebreze reușita, din respect pentru țara sa natală.

Andre Onana și-a salvat apoi echipa, în minutul 66, de un al doilea gol, când Vargas a șutat plasat, portarul camerunez intervenind spectaculos.

Seferovici a avut și el șansa de a majora la 2-0, în minutele suplimentare de joc, dar nu a profitat, șutul său fiind blocat de apărarea africanilor.

Ne poți asculta și aici: