Cupa Mondială: Franța învinge Australia cu zâmbetul pe buze. Giroud a egalat recordul lui Henry

Campioana mondială în exercițiu, Franța, a obținut o victorie facilă, cu 4-1, la debutul la Cupa Mondială, în fața Australiei, prestând un fotbal spectaculos, chiar și atunci când „cangurii”, care au dat o replică bună în prima repriză, conduceau. Veteranul Giroud a egalat recordul lui Henry.

Lipsită de cel puțin o duzină de titulari, reprezentativa „Cocoșului Galic” nu a dat niciun moment senzația că ar fi pusă în dificultate, buna dispoziție fiind permanentă, chiar și atunci când Australia a deschis scorul sau când Mbappe și compania au ratat din situații clare de gol.

Craig Goodwin i-a amuțit temporar pe fanii „albaștrilor”, când a marcat, în minutul 9, învingându-l pe Lloris, cu un șut din careu.

Australia a continuat să joace curajos, Duke șutând puțin pe lângă poarta francezilor, în minutul 22.

Franța a preluat încet inițiativa și în minutul 27 a egalat, când Theo Hernandez a trimis o centrare spre Adrien Rabiot, care nu a greșeșit, trimițând din apropiere, cu capul pe centrul porții, pentru 1-1.

Veteranul Olivier Giroud a adus apoi avantajul pe tabelă, din a doua încercare, marcând cu poarta goală, după o pasă a autorului primului gol francez, Rabiot.

A fost cel de al 50-lea gol al lui Giroud pentru reprezentativa „hexagonului”.

Australienii au fost aproape de a egala, înainte de a se intra la vestiare, când lovitura de cap a lui Jackson Irvine a nimerit bara laterală, nu înainte ca Mbappe să fi ratat și el o mare oportunitate.

Repriza secundă le-a aparținut campionilor mondiali, care au mai marcat de două ori.

Giroud a înscris cel de al 51-lea gol la națională, egalând recordul deținut de legendarul Thierry Henry.

Înainte de golul său, marcat în minutul 71, Mbappe, care l-a și servit pe Giroud cu o centrare perfectă, a marcat întâi golul de 3-1, în minutul 68, din pasa lui Dembele.

S-a încheiat 4-1, cu încă patru rezerve ale francezilor introduse în teren în ultimele 15-20 de minute de joc.

Franța e pe primul loc în grupa D, cu 3 puncte, urmată de Danemarca și Tunisia, care au remizat marți, scor 0-0.

A doua rundă de meciuri din grupă se joacă sâmbătă, când se vor înfrunta Franța cu Danemarca, respectiv Tunisia cu Australia.

Ne poți asculta și aici: