Dalai Lama debutează în muzică

Izolarea în case, din ultimele luni, i-a pus pe muzicieni în postura de a cânta împreună doar prin intermediul internetului, dar le-a oferit suficient răgaz să facă ordine în planurile de viitor.

Există câteva nume importante din muzica de la noi care au declarat că în perioada asta au compus şi înregistrat mai mult decât ar fi făcut-o vreodată.

Rămas între patru pereţi, cu propriile sale gânduri, muzicianul s-a văzut singur cu demonii săi pe care a reuşit, încet, încet, să îi alunge prin muncă. Şi curând vor apărea fructele crescute în această izolare.

Aflăm, cu bucurie, că însuşi Dalai Lama va lansa un disc, primul sau disc, la aproape 85 de ani, rodul unei colaborări…online.

Albumul va conţine mantre şi piese recente, 11 la număr, printre care „Compassion”, piesă care se bazează pe una dintre cele mai faimoase rugăciuni budiste, piesă pe care o puteţi asculta, în premieră, ca şi single căutând-o pe youtube. Discul e relaxant, atmosferic, cinematic, muzica fiind scrisă de doi artişti din Noua Zeelandă.

Dalai Lama iubeşte muzica, pe care o consideră un mesager ce poate ajunge la foarte multă lume extrem de uşor, iar printre experienţele sale de acest gen a rămas memorabilă apariţia sa la celebrul festival de rock de la Glastonburry, de acum 5 ani, unde mesajul său către sutele de mii de spectatori s-a referit la pericolul schimbărilor climatice.

Noul album se numeşte Inner World şi are programată lansarea pe 6 iulie.

 

Tudor Runcanu

 

Sursa foto:  Dalai Lama

Ne poți asculta și aici: