De două ori mai multe externări decât cazuri active, la Cluj. Prefect: „Relaxarea să nu fie înțeleasă greșit!”

Evoluție îmbucurătoare a vindecărilor pacienților cu COVID-19 tratați la Cluj. Aproape 360 de persoane au fost declarate vindecate și externate din spitalele clujene, mai mult decât dublul pacienților internați în prezent, și anume, 176.

Și la nivelul pacienților care provin din județul Cluj, nu sunt veniți din alte județe, evoluția este asemănătoare. 142 de clujeni cu COVID-19 sunt internați, în timp ce numărul locuitorilor din județ vindecați este de peste 2 ori mai mare, mai exact 285.

Cumulând și cazurile persoanelor decedate (23), totalul pacienților cu COVID tratați la Cluj, de la începutul pandemiei până acum, este de 557. Deși rata de vindecare este ridicată, este nevoie în continuare de prudență, spune prefectul Mircea Abrudean:

“Avem un grad de vindecare de 62,5% în acest moment. În orice moment acest lucru se poate schimba și lucrurile se pot transforma radical, acesta este mesajul pe care îl vedem că se transmite și la nivel național și este normal să fie așa. Ne bucură că numărul externaților este atât de mare și în continuare sperăm să crească, dar, în același timp, măsurile de relaxare care se iau treptat sper să nu fie înțelese în mod greșit de către populație și să fim în continuare atenți cu ceea ce se întâmplă, pentru că, repet, se poate schimba în orice moment situația și să revenim la starea de urgență și la restricțiile pe care le-am avut anterior”, a declarat pentru EBS Radio prefectul Mircea Abrudean.

În ciuda evoluției pozitive, în weekendul trecut, de exemplu, s-au înregistrat nu mai puțin de 30 de vindecări, fără niciun caz nou confirmat, nu pot fi trase încă concluzii cu privire la evoluția cazurilor:

“Cred că semnele se vor vedea, și analiza cea mai corectă se poate face după 1 iunie”, a adăugat Mircea Abrudean.

La nivel național, de la debutul pandemiei au fost confirmate 17.191 de cazuri, din care 10.166 de persoane au fost declarate vindecate și externate, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică (GCS). În același timp, 1.126 de persoane au murit.

Astfel, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 și interante este de 5.899.

În acest moment, pacienții cu COVID-19 sunt tratați la Cluj în patru spitale: Boli Infecțioase, Boli Pulmonare, Medicală 1 și Recuperare.

Ne poți asculta și aici: