AUDIO | De la producția de ceasuri la producția de viziere de protecție împotriva Covid-19. Cronica unei reconversii de poveste

Rațiunea reconversiei noastre, la nivel de producție, a venit în primul rând dintr-o datorie moral-civică. Aceea de a ajuta comunitatea medicală, greu încercată în aceste săptămâni”.

Ruben Perju a vorbit, la EBS Radio, în calitate de antreprenor implicat în producția de ceasuri, despre motivele care l-au făcut să schimbe temporar profilul companiei sale.

„Am decis să păstrăm 10% din producția inițială, cea de ceasuri, iar restul, pentru că tehnologia noastră preexistentă era pretabilă fabricării de viziere de protecție, să o convertim util, livrând aceste produse către personalul medical. Am debutat, la nivel de producție, cu 500 de viziere zilnic, însă, la capătul unor eforturi comune, sprijiniți inclusiv de către voluntari și comunitate, am reușit să ridicăm fluxul producției la 2000 de bucăți zilnic. Ne gândim să ne extindem linia de producție și în zona măștilor de protecție și a ventilatoarelor, aceste produse fiind imperios necesare pentru cadrele medicale și pentru pacienți”, a declarat Ruben Perju.

Ascultați interviul integral pe care Ruben Perju i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/noahwatch/

 

Ne poți asculta și aici: