„Declarație de onestitate” pentru examenele online, la UTCN

Cum examenele din universități se vor desfășura online, instituțiile se gândesc la măsurile pe care ar putea să le aplice pentru a se asigura că tinerii nu vor copia.

Studenții Universității Tehnice din Cluj, de exemplu, vor completa o „declarație de onestitate”, în care își asumă că nu vor folosi alte resurse decât cele permise de către profesor în timpul examenului.

„Nu voi folosi alte resurse decât cele permise de către profesor şi nu mă voi consulta cu alte persoane în timpul examenului. Mă angajez să respect Codul universitar al drepturilor şi obligaţiilor studentului din UTCN”, se menţionează în declaraţie.

De asemenea, pentru verificarea identităţii studenţilor examinaţi, profesorul poate solicita prezentarea unui act de identitate în cazul interacţiunii video sau folosirea unei adrese instituţionale în cazul examenelor care nu folosesc interacţiunea video.

Până la data de 15 mai, conducerile facultăţilor vor comunica studenţilor modalitatea tehnică de desfăşurare a examenelor şi adresa unde sunt încărcate materialele didactice pentru fiecare disciplină.

 

Ne poți asculta si aici: