Dezinfectanții produși de Farmec au primit autorizația de punere pe piață. Vor ajunge inclusiv în spitale

Producătorul de cosmetice clujean Farmec a primit autorizația  de punere pe piață pentru cinci produse biocide, pentru mâini și suprafețe. Autorizațiile sunt emise de Institutul de Cercetare Cantacuzino al MApN.

Compania clujeană a primit în primă fază aviz pentru patru dezinfectanți de mâini, dintre care două loțiuni pe bază de alcool izopropilic (concentrație 70% și 75%) și două produse pe bază de alcool etilic, în concentrație de 70% respectiv 80%.

De asemenea, Farmec a obținut ieri și avizul pentru un dezinfectant de suprafețe, Dermofarm, pe bază de alcool etilic în concentrație de 80%. Acesta urmează să fie livrat în special spitalelor și altor instituții publice.

Lista actualizată a Institutului de Cercetare Cantacuzino al Ministerului Apărării include în acest moment 60 de produse biocide, realizate de peste 40 de companii, care pot fi puse pe piață în România, pe perioada stării de urgență.

Între celelalte produse biocide autorizate de Institutul Cantacuzino se numără geluri dezinfectante sau dezinfectanți parfumanți, pe bază de hipoclorit, dezinfectanți care au ca substanță activă apa oxigenată, gel antibacterian pe bază de etanol, sau alți dezinfectanți pentru suprafețe, altele decât cele pe bază de alcool.

Reprezentanții Farmec au demarat procedurile pentru producția de biocizi încă de luna trecută, cu susținerea Ministerului Economiei și a Ministerului Sănătății, cele cinci produse fiind autorizate după efectuarea testelor necesare.

În perioada următoare va fi stabilit cantitățile de producție, dar și modul în care vor fi comercializate.

 

Foto: Facebook/ Farmec

 

Ne poți asculta și aici: