Din august se poate călători din nou în Turcia. Zboruri spre Antalya, disponibile și de la Cluj

Turiştii români pot călători din nou în Turcia, de la jumătatea lunii viitoare, fără a intra în izolare la întoarcerea în țară, potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, citat de Agerpres.

Asta după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, din 17 august se reiau cursele charter spre Antalya. Zborurile vor fi operate cu o frecvenţă săptămânală din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Iași.

Pentru intrarea în Turcia, turiştii români nu sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid-19, aşa cum se întâmplă în Grecia. Testele aleatorii pentru coronavirus sunt suportate de turci.

„E foarte bine că a mai apărut o nouă destinaţie, având în vedere că până acum turiştii noştri aveau de ales între ofertele din România, Grecia şi Bulgaria, iar Antalya a fost mereu o destinaţie căutată de turiştii români. Cu siguranţă se vor mai înscrie turişti, pentru că turcii au venit şi cu oferte foarte bune, minus 20 – 30%. În plus, sejururile în Antalya se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă sanitară pentru turişti, indiferent de naţionalitate, hotelierii turci investind bani şi resurse pentru respectarea regulilor sanitare în interiorul resorturilor. În Turcia nu se cere să vii cu testul făcut din România, îl fac ei aleatoriu la aeroport şi costurile sunt suportate de ei. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, când ajunge turistul în Turcia poate să-şi cumpere opţional asigurări pentru eventuale cheltuieli generate de posibilitatea apariţiei acestei boli. Preţul este între 14 şi 20 de euro. De asemenea, este recomandabilă o asigurare de călătorie Mondial care are şi componenta Covid, de 68 de lei la plecarea din ţară”, a declarat vicepreședintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, pentru Agerpres.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

 

Ne poți asculta și aici: