Doar unul dintre cele două loturi de autostradă în lucru între Cluj și Târgu Mureș are șanse de finalizare în acest an

Este vorba de tronsonul de 18 kilometri dintre Iernut și Chețani, în județul Mureș. Până acum, două treimi din lucrări au fost finalizate, dar reprezentanții Companiei de Drumuri susțin în continuare că sunt șanse reale să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Șansele ca și celălalt tronson de pe distanța Cluj-Mureș să fie gata anul acesta sunt însă foarte reduse, admite purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu:

„Pe lotul Astaldi, care este Iernut-Chețani, estimările sunt optimiste, respectiv finalizarea lucrărilor în acest an. Pe celălalt lot, pe care este o firmă românească, Straco, suntem rezervați; aici ține foarte mult de mobilizarea constructorului și de capacitatea lui tehnică și financiară. Dar și acolo suntem în șantier, îi supraveghem și să sperăm că nu vom ajunge la penalizări”, a declarat Alin Șerbănescu.

Pe tronsonul dintre Iernut și Chețani, constructorul trebuie să finalizeze puncte foarte importante de pe traseu, precum nodul rutier Iernut și două poduri peste râul Mureș, spune administratorul asociației Pro Infrastructură, Ionuț Ciurea:

„Au de așternut asfalt la greu. Au așternut deja, dar mai au de lucru și la terasamente. Ei pot, în continuare există șanse. Dar trebuie ca în două-trei săptămâni să le vină tablierul metalic la Bogata, să înceapă imediat să îl instaleze și după aceea vor fi, practic, cinci luni de zile de lucru la capacitatea lor maximă. La modul realist, lucrarea nu va fi gata până în decembrie, probabil că doar în primăvara anului viitor”, a precizat Ionuț Ciurea.

Șoferii pot circula neîntrerupt de la Nădășelu până la Câmpia Turzii, pe o distanță de peste 60 de kilometri. Autostrada continuă pe o distanță de 13 kilometri, între Iernut și Ungheni, localitate din vecinătatea municipiului Târgu Mureș.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: