Dominic Miller, chitaristul lui Sting, revine la Cluj  

Chitaristul Dominic Miller, va concerta la Cluj-Napoca în 17 martie. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al artistului, „Absinthe”.

Dominic Miller, care a fost partener de scenă al lui Sting de aproape 30 de ani, vine pentru a doua oară în Cluj. El urca pe scenă alături de o trupă de excepție, „a killer band”, cum o numește, din care fac parte Rhani Krija (percuție), Nicolas Fiszman (chitară bass), Jacob Karlzon (pian) și Santiago Arias (bandoneon).

Ne-am dorit demult să-l readucem pe Dominic Miller la Cluj. Proiectul cu care vine Dominic Miller e unul special. În primul rând, formula e mult mai complexă decât acum patru ani, când a venit în duo. Și, pe lângă asta, e o raritate să asculți Dominic Miller. Programul lui cu trupa Sting e atât de încărcat încât apucă să meargă în propriile turnee doar ocazional. Iar dacă ai noroc să vină la tine în oraș, e mai bine să nu scapi șansa de-al asculta”, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, organizatorul evenimentului.

Dominic Miller este un artist solo de mare succes care a lansat deja nouă albume pe cont propriu. Noul său album, „Absinthe”, este o nouă piesă importantă în discografia sa solo. Înregistrat în studioul „La Buissonne” din sudul Franței, „Absinthe” este rezultatul unui fascinant amestec de jazz, pop, folk și elemente de muzică clasică contemporană, latino și tango.

Născut în Buenos Aires, acesta a copilărit în Argentina, după care s-a mutat împreună cu familia sa în America de Nord. A studiat chitara la prestigiosul Berklee College din Boston și la London Guildhall School of Music. Este un muzician care s-a remarcat încă de la sfârșitul anilor 80, iar lista sa colaborări include nume celebre, precum Phil Collins, The Chieftains, Eddi Reader, Katie Melua, Bryan Adams, Paul Young, Nigel Kennedy, Peter Gabriel, Tina Turner și mulți alții.

Dominic Miller a participat la realizarea fiecărui album Sting încă din 1991, odată cu albumul „The Soul Cages”, și a susținut peste o mie de concerte cu fostul cântăreț al treupei Police. De asemenea, este co-autorul unor piese recunoscute la nivel global, una dintre ele fiind chiar „Shape Of My Heart”.

Concertul va avea loc în 17 martie, în /FORM Space, de la ora 20.00. Biletele costă 50 de lei și se pot achiziționa online de pe www.bilete.ro și www.iabilet.ro. În ziua concertului, în limita stocului disponibil, acestea  se vor putea  cumpăra la un preț de 70 de lei de la club.

Sursa foto: Organizatori

 

 

Ne poți asculta și aici: