Dotări noi, finanțate cu bani europeni, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj a lansat o licitație pentru achiziția de echipamente medicale necesare în ambulatoriile de la 12 secții și compartimente ale unității sanitare, situate pe strada Clinicilor.

Investiția completează dotările asigurate în ultimii 6 ani.

„Presupune achiziția a aproximativ 120 de echipamente medicale, ecografe, electrocardiografe, sistem de videoendoscopie, videocolonoscopie, electrocautere, paturi de consultații, cărucioare de transport, truse de instrumente. Odată cu achiziționarea acestor echipamente nu vom mai putea spune că nu avem echipamente suficiente la ambulatoriile de pe strada Clinicilor 3-5. Vom încerca din venituri proprii să susținem și celelalte ambulatorii, situate pe strada Pasteur, vizavi pe Clinicilor 2-4, Ginecologie, Ortopedie și Maxilofacială”, a declarat, pentru EBS Radio, managerul instituției, Petru Șușcă.

Proiectul de dotare a ambulatoriilor Spitalului de Urgență are o valoare de peste 13 milioane de lei, dintre care peste 11 milioane de lei sunt bani europeni. Ofertele pot fi depuse până în 11 octombrie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: