Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Dotări noi la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj

În ultima perioadă, mai multe secții ale unității medicale au primit echipamente de ultimă generație, astfel că pacienții care se tratează aici vor fi mai bine îngrijiți.

Noul aparat de fluoroscopie radiologică fixă digitală achiziționat de spital

 

Cu o investiție de 800.000 de lei, ambulatoriile secției ORL au fost modernizate și dotate cu câte o stație de consult de specialitate. Sistemele integrează tratamentele pentru urechi, nas și gât, și cresc confortul pacientului în timpul examinării.

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală a fost dotat și el cu echipamente noi. Cu 1,3 milioane de lei a fost achiziționat un aparat de fluoroscopie radiologică fixă, utilizat într-o arie largă de examinări și proceduri de medicină internă.

Vechiul echipament RX al Spitalului Clinic Județean de urgență

 

Au fost modernizate și ambulatoriile de chirurgie generală și chirurgie vasculară, pentru a facilita consultațiile de specialitate.

Totodată, și compartimentul ATI care deservește aceste secții a trecut în ultimul an printr-un amplu proces de modernizare. Pacienții sunt acum îngrijiți în paturi de ultimă generație, iar pentru sterilizarea mediului și prevenirea infecțiilor nosocomiale vor fi folosite lămpi cu lumină ultravioletă.

 

Ioana Pîrlea

 

X
X
X