Două treimi din secțiile de vot din Cluj sunt în școli și grădinițe. Trei zile cu școală online

Activitatea școlilor în care vor fi amenajate secții de votare se va muta în online de vineri, pentru pregătirea votului de duminică, 27 septembrie. În Cluj vor fi afectate peste 460 de unități de învățământ.

(Foto: noiembrie 2019, Autoritatea Electorală Permanentă / Facebook)

 

Cea mai mare parte a secțiilor de votare din județul Cluj, peste 460, dintr-un total de 665, sunt amenajate în școli, grădinițe și alte structuri cu profil educațional. Cursurile unităților de învățământ vizate nu se vor suspenda, ci se vor desfășura de la distanță vineri, luni și marți, spune prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean: „Vor merge pe scenariul 3, deci pe cursuri online, pentru că este nevoie de timp pentru dezinfecția secțiilor de votare și pentru mutarea cabinelor de vot”.

În școlile și grădinițele clujene care sunt centre de vot vor fi luate toate măsurile pentru desfășurarea alegerilor în condiții de siguranță, spune, la EBS Radio,  inspectorul școlar general Marinela Marc:„Sunt unități școlare în care una, două sau mai multe săli de clasă sau săli de sport sau alte spații se transformă în secții de votare. Este scos mobilierul excedendar, pentru că trebuie respectate măsuri de siguranță, sunt create culoare de acces, sunt dotate cu dezinfectant, cu termoscanere.”

Alegerile pentru desemnarea primarilor, a președinților de consiliu județean, precum și a consilierilor locali și județeni vor avea loc duminică, 27 septembrie. Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cursurile școlare față în față se vor relua, în unitățile de învățământ unde sunt organizate secții de votare, din 30 septembrie.

 

 

 

Ne poți asculta și aici: