Dwayne Johnson este cel mai bine plătit actor de la Hollywood

Starul american Dwayne „The Rock” Johnson este cel mai bine plătit actor de la Hollywood, potrivit unui clasament realizat de publicația Forbes.

Dwayne Johnson i-a surclasat astfel pe artiștii din seria „Avengers” produsă de Marvel. Fostul wrestler profesionist a câștigat 89,4 milioane de dolari în ultimele 12 luni, plasându-se atfel pe primul loc în topul Forbes, poziție pe care a ocupat-o și în 2016. În ultimii doi ani, el a ocupat poziția secundă în acest clasament, potrivit Mediafax.

Dwayne Johnson, în vârstă de 47 de ani, este celebru în principal graţie evoluţiei sale spectaculoase din peliculele francizei „Furios şi iute”, dar s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum „Mumia revine/ The Mummy Returns”, „Dă-te mare şi tare!/ Be Cool”, „Plan de joc/ The Game Plan”, „Trage tare şi te scoţi/ Pain & Gain”, „G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation” şi „Hercules”. Cel mai recent film lansat de Dwayne Johnson este „Furios și iute: Hobbs & Shaw/ Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, de David Leitch.

Poziția a doua în topul Forbes este ocupată de Chris Hemsworth, care a câștigat nu mai puțin de 76,4 milioane de dolari. Hemsworth este unul dintre starurile universului cu supereroi Marvel. Mare parte din câștigurile lui Hemsworth au fost generate de rolul Thor din „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame”, filmul cu cele mai mari încasări din istorie – 2,795 de miliarde de dolari.

Robert Downey Jr (Iron Man), Bradley Cooper (Rocket), Chris Evans (Captain America) și Paul Rudd (Ant-Man) sunt ceilalți actori din distribuția francizei „Avengers” care au fost incluși în topul Forbes pe 2019.

Mare parte din câștigurile lui Bardley Cooper, care se ridică la 57 de milioane de dolari, sumă cu care ocupă poziția a șasea în clasamentul Forbes, vin din filmul „A Star is Born”, pe care l-a produs, regizat și în care a jucat.

Jackie Chan, Will Smith, Adam Sandler și starul bollywoodian Akshay Kumar s-au reîntors în top10, din care a ieșit însă liderul clasamentului de anul trecut, George Clooney.

Topul 10 al celor mai bine plătiți actori la Hollywood în 2019:

– Dwayne Johnson – 89,4 milioane de dolari
– Chris Hemsworth – 76,4 milioane de dolari
– Robert Downey Jr. – 66 de milioane de dolari
– Akshay Kumar – 65 de milioane de dolari
– Jackie Chan – 58 de milioane de dolari
– Bradley Cooper – 57 de milioane de dolari
– Adam Sandler – 57 de milioane de dolari
– Chris Evans – 43,5 milioane de dolari
– Paul Rudd – 41 de milioane de dolari
– Will Smith – 35 de milioane de dolari.

 

Sursa foto: Twitter/The Rock

Ne poți asculta și aici: