Echipamente medicale de ultimă generație pentru spitalul de Urgență din Cluj. Banii provin din fonduri europene

Ambulatoriile mai multor secții clinice și laboratoare ale Spitalului Județean de Urgență vor fi dotate cu aparatură modernă, pe bani europeni.

Vor fi dotate secții precum cele de Medicină Internă 1, Cardiologie 1 și 2 sau Chirurgie Generală, dar și Laboratorul de Radiologie și Imagistică al Spitalului.

Echipamentele, între care se numără ecografe, monitoare EKG, sau un aspirator vascular de mare putere, vor permite diagnoisticarea mai rapidă a pacienților și aplicarea unor tehnici minim-invazive, care reduc durata de spitalizare.

Contractul de finanțare europeană va fi semnat de Consiliul Județean până la finalul anului, iar dotările vor fi făcute încă din prima parte a anului viitor.

„Chiar dacă Spitalul Județean de Urgență nu se află în subordinea Consiliului Județean, am reușit să atragem din nou fonduri europene, în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, cu TVA inclus. Este o sumă care este destinată dotării cu echipamente medicale de ultimă generație. Aceste echipamente au fost solicitate de către conducerea Spitalului Județean, punctual, și știm exact pe ce vor fi cheltuiți acești bani. Consiliul Județean pe tot parcursul a alocat sume extrem de importante, pentru toate spitalele din Cluj”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției Valentin Jucan.

Secțiile, compartimentele și laboratorul ale căror dotări vor fi modernizate, oferă peste 27.000 de consultații și peste 5.000 de tratamente pe an pacienților din întrega Transilvanie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: