Ed Sheeran a decis să ia o pauză, după doi ani de turnee

Cântărețul britanic Ed Sheeran a anunțat în timpul unui concert susținut la Ipswich că se va retrage de pe scenă pentru un an și jumătate.

Muzicianul și-a anunțat decizia pe fondul controverselor care l-au adus în fața instanței în ultimul timp. Cântărețul a spus în fața fanilor că va urma o întrerupere în cariera sa după doi ani de turnee, potrivit Mediafax, care citează NY Post.

Peste nouă milioane de persoane au ajuns la concertele programate de Sheeran în turneul Divide, care a fost lansat în martie 2017 și care l-a adus pe scenă și la București în acest an, în data de 3 iulie.

Anunțul vine cu două săptămâni înainte ca Ed Sheeran să apară în fața instanței fiind acuzat că a folosit piesa lui Marvin Gay din 1973, „Let’s Get It On”, pentru propria sa melodie din 2014, „Thinking Out Loud”.

Compania Structured Asset Sales, care deține o parte din drepturile pentru muzica lui Gaye, dar și pentru compoziiții de James Brown și David Bowie, l-a dat în judecată pe Sheeran și îi cere daune în valuare de 100 de milioane de dolari.

Muzicianul nu mai poate să primească nici banii cuveniți pentru piesa „Shape of You”, după ce a fost acuzat de muzicianul Sam Chokri că i-a folosit compoziția. Chokri susține că refrenul este copiat după piesa sa „Oh Why”, din 2015, un cântec pe care l-a trimis echipei lui Sheeran încercând să-și asigure o colaborare cu vedeta.

Înalta Curte din Anglia a programat o audiere în acest caz în 2020.

În 2017, Ed Sheeran a încheiat o înțelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu doi compozitori, Thomas Leonard și Martin Harrington, care l-au acuzat că hitul său „Photograph” este copiat după piesa lor „Amazing”.

Cântărețul în vârstă de 28 de ani, care și-a lansat recent un nou album, „No.6 Collaborations Project”, a fost recompensat în carieră cu patru premii Grammy.

Cu toate problemele pe care le are, el a fost cel mai bine vândut artist al anului 2017, potrivit International Federation of the Phonographic Industry, organizația care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global.

Albumul lui Sheeran „Divide”, al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic în 2017, iar „Shape of You” a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări.

 

Sursa foto: Facebook/Ed Sheeran Music

Ne poți asculta și aici: