Cea de-a șaptea ediție a festivalului Electric Castle a ajuns la final. Timp de cinci zile, domeniul Banffy din comuna clujeană Bonțida s-a transformat într-un tărâm al muzicii. Fiecare zi de festival a strâns zeci de mii de petrecăreți, care și-au îndeplinit dorința de a-și vedea artiștii preferați pe scenele festivalului.
Florence + The Machine, poate cel mai așteptat headliner al acestei ediții a festivalului Electric Castle, le-a oferit spectatorilor un show de neuitat. Solista formației a coborât de pe scenă, a urcat peste gardul care o despărțea de public și, susținută de mâinile oamenilor, a cântat alături de zeci de mii de fani.
”La Florence + The Machine mi-a plăcut cel mai mult. A fost un contrast foarte mare între modul în care vorbea și modul în care cânta și mi s-a părut extraordinar cum dădea acea energie din voce”, a spus unul dintre fanii Florance + the Machine.
Și Chvrches, Bring me the Horizon, Nils Frahm, 30 seconds to Mars sau Limp Bizkit au electrizat, ore în șir, mulțimea din fața scenei principale.
Cea de-a șaptea ediție Electric Castle a adus pe cele zece scene din festival experiențe unice și momente din aproape toate genurile: de la muzică electronică, la rock, hip-hop sau jazz.
”Un line-up un pic eclectic: și dub, și Florence și metal. Muzica, locul și oamenii – acesta e mix-ul care trebuie”, a declarat unul dintre participanți.
”E foarte, foarte mișto. Mai venim și anul viitor. Oamenii sunt foarte deschiși, chiar trăiesc toate momentele. Eu m-am simțit super”, a adăugat un alt participant.
”Lumea se simte bine, se distrează, vibe-ul e foarte fain și castelul dă o atmosferă unică. Ce mi se pare foarte fain e că se implică cei de la festival și în restaurarea castelului”, a spus un alt participant.
În fiecare an, organizatorii Electric Castle contribuie cu fonduri și pentru a salva castelul Banffy, donațiile fiind utilizate pentru consolidarea clădirilor. De această data și petrecăreții au putut contribui la acest demers.
”Pentru fiecare pet reciclat în timpul festivalului se va face o donație de un leu, toată suma urmând să meargă înspre lucrările de consolidare și reabilitare. Toate lucrurile pe care le facem pentru castel, chiar dacă sunt mai puțin vizibile sunt foarte, foarte importante. Acest monument istoric are nevoie de o reabilitare serioasă. De-a lungul timpului noi am contribuit mult cu lucrări de consolidare, astfel că anul acesta este primul an în care am reușit să accesibilizăm clădirea principală a castelului aproape 100%. Până acum, an de an, am tot câștigat câte o încăpere, câte un culoar, explică Renate Roca-Rozenberg, PR-ul festivalului.
Spațiile din castel au găzduit expoziții cu instalaţii new media create special de către artiști din toată lumea.
Ascultă aici materialul difuzat la EBS Radio: