Electric Castle își mărește campingul și va amplasa acolo și o scenă

Electric Castle a anunțat datele de derulare pentru ediția cu numărul opt: 15-19 iulie 2020.

Anul acesta, la cea de a șaptea ediție. Electric Castle a numărat peste 230.000 de participanți, cei mai mulți din istoria festivalului.

Și pentru că peste 15.000 dintre ei au ales să trăiască experiența de festival în camping, organizatorii au decis ca, pentru ediția din 2020, acesta să fie complet regândit și să devină „festivalul din festival”.

Noul concept de camping va păstra cele mai populare facilități de până acum, dar va aduce și noutăți, cum ar fi o scenă și line-up dedicat exclusiv celor care vor locui în mini-orașul Electric Castle.

Potrivit organizatorilor, odată cu regândirea campingului, festivalul va câștiga aproximativ 30% în suprafața totală, ceea ce va permite introducerea de noi scene care vor completa line up-ul cu noi genuri muzicale.

„Provocarea va fi să abordăm toate aceste schimbări în mod sustenabil. În 2019, am reușit cu un efort extraordinar din partea partenerilor, dar și prin implicarea participanților, să reciclăm 80% din deșeuri, ceea ce e o premieră pentru un festival din România, însă planurile noastre vizează scăderea impactului real asupra mediului, din toate punctele de vedere, chiar dacă ne așteptăm ca numărul participanților să urce cu cel puțin 10%, media ultimilor ani”, a spus Andi Vanca, director comunicare Electric Castle.

Aproape 30 de tone de hârtie, metal și plastic au fost reciclate după ediția din acest an a festivalului, iar 469 de kilograme de alimente au fost donate prin proiectul derulat cu Banca de Alimente.

În 22 octombrie, Electric Castle va pune în vânzare abonamente pentru ediția cu numărul opt. Primele 10.000 de abonamente vor putea fi achiziționate la prețul de 399 de lei. După epuizarea acestora prețul va fi de 499 de lei.

 

Ne poți asculta și aici: