Elevii care întrerup examenele din motive medicale nu vor fi nevoiți să reia proba la care au participat

Probele pe care elevii din clasele terminale au apucat să le dea inițial la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi recunoscute la sesiunile speciale ale examenelor.

Practic, daca elevii participă la o probă, iar apoi, din motive medicale, nu mai pot continua să susțină examenele, vor participa la sesiunile speciale, iar acea probă va fi recunoscută.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, la postul de televiziune Digi 24.

„Este foarte important ca elevul și părintele să știe că nu va mai relua, dacă deja a susținut prima probă de limba și literatura română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Națională, și la proba de matematică îi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea și proba de limba română. Este prevăzut în orinul pe care l-am aprobat, ordin care prevede calendarul pentru sesiunile speciale”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Elevii care își dau examenele în etapa specială vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a dat asigurări ministrul Educației, Monica Anisie.

De asemenea, în centrele speciale dedicate elevilor de etnie romă sau pentru cei care vor să se înscrie la liceu în alt județ decât cel în care au absolvit, înscrierile se vor face online, și nu în ședință publică.

 

Sursa foto: pixabay.com