Elevii de 10 ai Clujului | Drumul spre rezultatul perfect, pavat cu multă muncă și ambiție

Ambiție și multă muncă. Aceastea, alături de sprijinul din partea profesorilor și al părinților reprezintă rețeta succesului aplicată de cei 14 absolvenți de clasa a XII-a din județul Cluj, care au obținut media 10 în prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Raluca Petrovai, absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță”, a avut parte de o bucurie foarte mare când a aflat că este printre elevii care au obținut nota maximă la fiecare probă a examenului de Bacalaureat și asta pentru că, spune ea, nu se aștepta. În urmă cu 4 ani, la admiterea în liceu, a reuşit să obţină aceeaşi medie – 10.

 

„Nu m-am așteptat nici măcar o secundă și am fost uimită. Nu m-aș fi gândit că o să am rezultatul acesta. Am avut super mult sprijin din partea profesorilor de la mine de la liceu și chiar nu am avut nevoie de ore în particular și pentru mine chiar e o realizare acest rezultat, sunt foarte mândră de mine. Am terminat un profil real, mate-info, după patru ani am ajuns la concluzia că arhitectura este domeniul care îmbină cel mai bine latura artistică pe care o am cu domeniul real”, spune Raluca Petrovai.

Pentru Simina Barna, care a terminat cursurile la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, drumul spre rezultatul perfect a fost presărat cu multă muncă. Iar acum, după ce a demonstrat cât de pregătită este, tânăra vrea să plece la studii pe un alt continent.

„Cu siguranță înseamnă multă muncă și concentrare și ambiție. Nu cred că este neapărat valabil pentru toată lumea, dar cred că fiecare are un scop și fiecare poate să se automotiveze pentru a avea nota dorită și mult succes. Pe mine m-a motivat faptul că știam că pot și că îmi doresc și, practic, am vrut să îmi demonstrez mie că sunt în stare și se poate. Mi-aș dori o experiență inedită și unică, astfel că m-am gândit la Australia, ori la comunicare, ori la management”, a spus Simina despre drumul spre media zece și dorința de a studia mai departe într-o altă țară.

Astfel de rezultate au în spate susținerea și contribuția unei întregi echipe.

„Copiii merită felicitări, în primul rând. Apoi profesorii lor și conducerile de școli. Probabil acolo mai este o mică contribuție, care este a noastră, privind activitatea pe care am desfășurat-o. Cred că e o confirmare a rezultatelor care s-au obținut și anii trecuți”, a declarat și șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

14 absolvenți de liceu au reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat. 12 sunt fete și doi sunt băieți. Alți aproximativ 950 de tineri din județul Cluj au obținut medii între 9 și 10, înainte de depunerea contestațiilor și recorectarea lucrărilor.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: