Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a s-au întors la școală. BAC-ul va fi organizat în trei sesiuni

Elevii din ultima clasă de gimnaziu și ultima clasă de liceu s-au întors la școală pentru a se pregăti de examene. Va fi o sesiune specială de BAC pentru cei cu probleme de sănătate.

Elevii din anii terminali se întorc la școală de astăzi, pentru a se pregăti pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Aceștia trebuie să poarte măști de protecție în unitățile de învățământ și să respecte normele de distanțare. Aceeași obligație le revine și profesorilor. Pregătirile se desfășoară până în data de 12 iunie, dar pot fi făcute și online, în continuare.

Elevii care urmează să dea Bacalaureatul anul acesta, dar care au probleme de sănătate, vor putea susține examenul într-o sesiune specială, organizată înainte de cea clasică din luna august.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie, şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în anchetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Astfel, absolvenții de liceu nu vor trebui să aștepte până la cea de a doua sesiune a exmamenului care se organizază, în mod normal, în august-septembrie.

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a XII-a să se poată”, a adăugat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase anterior că va exista o sesiune specială doar pentru Evaluarea Naţională, urmând ca cei care dau BAC-ul anul acesta să se prezinte la sesiunea din august, dacă starea de sănătate nu le permite să susțină examenul în iunie.

În județul Cluj, sunt așteptați să susțină examenele peste 10.000 de elevi de clasa a VIII-a și a XII-a.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: