Elevii s-au „întors” la școală tot în sistem online. Distribuția de tablete continuă în județul Cluj

Cei aproape 100.000 de elevi și preșcolari din județul Cluj și-au reluat de astăzi cursurile, exclusiv online.

Din cele peste 370 de unități de învățământ de stat din județ (acestora li se adaugă aproape 50 de unități private), aproape jumătate sunt în mediul rural. Spre elevii de aici au mers și cele mai multe dintre cele peste 6.500 de tablete distribuite începând din luna decembrie în județ.

La Școala „Ștefan Pascu” din comuna Apahida sunt în curs de distribuire aceste dispozitive pentru mai bine de o treime din cei peste 1.200 de elevi ai unității, spune directoarea Dana Sonkodi.

„Le-am împrumutat calculatoare din sălile de clasă și am mai primit din donații și din sponsorizări. Sunt foarte ultile. Vedeți că nu știm când o să începem școala în sistem față în față. Deocamdată, cel puțin 3 săptămâni vom fi tot în sistem online și atunci, bineînțeles că le vor folosi. Ideea este să le putem distribui cât mai repede. Noi am actualizat permanent listele acestea și avem situații de tot felul. Sunt familii în care sunt 2, 3, 4, chiar 5 copii”, a declarat Dana Sonkodi, pentru EBS Radio.

În Cluj-Napoca, asigurarea de tablete și a accesului la orele online a fost asigurată de către Primărie. Într-o primă fază a fost finanțată achiziția a peste 2.000 de tablete, iar în noul an școlar a fost finanțată achiziția altor tablete și de echipamente IT pentru aproape 50 de școli.

O parte dintre achizițiile efectuate sau care urmează să fie făcute, evaluate la peste 9 milioane de lei, vor fi decontate din bani europeni.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: