Elicopterul SMURD care deservește și Clujul a efectuat peste 500 de misiuni de salvare într-un an

Se împlinește un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou, care deservește zona de Nord-Vest, inclusiv județul Cluj.

Fiecare secundă este prețioasă, atunci când în joc este viața unei persoane. Pentru pacienții critici, accesul la asistență medicală de urgență face diferența dintre viață și moarte. Iar de un an, zona de Nord-Vest are un elicopter medical pentru urgențe, care a participat la nu mai puți de 507 misiuni.

Operatorul medical al Punctului de operare aeromedical de la Jibou este Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prin UPU-SMURD. Misiunile sunt realizate alături de ISU Sălaj, Inspectoratul General de Aviație din MAI și UPU SMURD Bihor.

„Rolul pe care îl îndeplinim în misiunile medicale și gradul de dificultate al intervențiilor ne face ca astăzi să fim mai buni ca ieri. Pe viitor intenționăm să implementăm utilizarea ecografiei în misiunile primare, simulări de intervenții cu echipele Salvamont și chiar efectuarea misiunilor de ajutor pe timp de noapte”, a declarat dr. Raluca Tat, medic-coordonator UPU SMURD Cluj-Napoca.

 

Ne poți asculta și aici: