Esplanada din fața Teatrului Național, gata până în 1 Decembrie

Esplanada din fața Teatrului Național din Cluj-Napoca va fi gata până în 1 Decembrie, susțin reprezentanții primăriei. Lucrările sunt prevăzute în proiectul de modernizare a Parcului „Ștefan cel Mare”, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă” și care se apropie de finalizare. Investiția trece de 2,4 milioane euro.

Întregul proiect e aproape gata, stadiul lucrărilor fiind de 92%, potrivit autorităților locale. Acesta vizează o suprafață de peste 1,2 hectare.

La finalul lucrărilor, clujenii vor avea un nou spațiu public pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional, spun reprezentanții primăriei.

De asemenea, proiectul include plantarea a 64 arbori, aproape 1.500 de arbuști, peste 2.900 de flori cu bulb și mai bine de 6.600 de plante perene.

Modernizarea parcului include refacerea aleilor, asamblarea de mobilier urban modern, loc de joacă pentru copii și scenă demontabilă în spatele clădirii teatrului. Tot aici vor funcționa 4 fântâni arteziene.

De asemenea, clădirea Teatrului Național „Lucian Blaga” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail.

Ne poți asculta și aici: