#EUvsVirus. UBB pune la dispoziție specialiști și supercalculatorul instituției pentru combaterea efectelor pandemiei

Universitatea Babeș-Bolyai va participa la hackathonul coordonat de Consiliul European pentru Inovare din cadrul Comisiei Europene în vederea combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Scopul evenimentului pan-european este acela de a realiza o legătură între societatea civilă, instituțiile de inovare, potențialii parteneri și investitori din Europa, în vederea identificării și dezvoltării unor soluții inovative care să poată face față provocărilor acestei perioade.

Evenimentul, care are loc în perioada 24-27 aprilie, cuprinde, pe lângă oferirea specialiștilor și a echipamentelor de înaltă performanță de care dispun organizațiile înscrise, și dezvoltarea unor idei de soluții concrete în domenii precum sănătatea, educația online și desfășurarea muncii la distanță, continuitatea activităților antreprenoriale, coeziunea socială și politică, digitalizarea activităților financiare.

UBB va contribui cu experți și echipe la identificarea și dezvoltarea ideilor de soluții și la organizarea sesiunilor online pe perioada evenimentului. Universitatea va contribui și cu mentori, care să ofere consultanță altor echipe participante, și va pune la dispoziție inclusiv supercalculatorul capabil să realizeze 40.000 de miliarde de operațiuni matematice pe secundă, aflat în dotarea Universității.

 

Sursa foto: UBB Cluj